APK (Algemene Periodieke Keuring)

Een APK is een verplichte uitgebreide controle op alle punten van uw auto die belangrijk zijn voor uw veiligheid, die van andere en voor het milieu.

Tijdens deze keuring kunnen er zaken naar voren komen die aangeven dat uw auto onderhoud nodig heeft. Misschien hebben uw ruitenwissers hun beste tijd wel gehad of zijn uw banden aan vervanging toe.

APK punten bestaan o.a. uit:

  • Remmen
  • Verlichting
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Carrosserie
  • Banden
  • Stuurinrichting
  • Uitlaat

APK regelgeving eisen voor uw auto

Als uw auto drie of vier jaar oud is, moet u hem jaarlijks of tweejaarlijks APK laten keuren. Auto’s ouder dan acht jaar moeten elk jaar een APK keuring krijgen. De APK regelgeving is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle auto’s op de weg veilig zijn. Voldoet uw auto niet aan de APK regelgeving eisen? Dan mag u niet rijden. Als uw auto goedgekeurd is, wil dat zeggen dat uw auto op dat moment aan de veiligheidseisen en de eisen voor het milieu voldoet. Maar tussen twee APK keuringen door kunnen er natuurlijk problemen ontstaan; laat uw auto daarom altijd regelmatig onderhouden en wacht niet te lang met een kleine beurt of een grote beurt.

APK of onderhoudsbeurt?

De APK en een onderhoudsbeurt is niet hetzelfde. De APK is namelijk een momentopname en geeft u geen garantie dat uw auto de rest van het jaar goed blijft om mee te rijden. APK is dus geen kleine of grote onderhoudsbeurt. Regelmatig voeren wij dan ook een kleine of grote beurt uit naast de APK. In combinatie met een grote beurt is uitvoeren van een APK nog gratis ook. U betaalt dan alleen de verplichte afmeldkosten voor het RDW.

Dankzij onze goed ingerichte werkplaats kunt u altijd bij ons terecht voor goed en gedegen onderhoud en reparatie aan uw auto. Plan nu uw werkplaatsafspraak hier of bel met ons 0523-613755

Onderhoudsbeurten:

Kleine beurt:

Bij een kleine beurt wordt uw auto van boven tot onder technisch goed gecontroleerd. De vloeistoffen worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Bij deze beurt wordt standaard de motorolie ververst en het oliefilter vervangen. Bij het ophalen van uw auto wordt u toegelicht of er zaken of onderdelen aandacht verdienen in de toekomt of bij de volgende grote onderhoudsbeurt.

Grote onderhoudsbeurt:

Bij een grote onderhoudsbeurt komt meer kijken. Naast de punten die bij een kleine beurt horen worden er meer onderdelen standaard vervangen zoals het interieurfilter, luchtfilter, soms het brandstoffilter. Grote bijkomende zaken worden altijd uitgevoerd in overleg met u!

Onze zomer- en wintercontroles:

Vertrekt u met uw auto naar een zonnige vakantiebestemming of een wintersportvakantie in het buitenland? Zorg dan dat u goed voorbereid op reis gaat. Ook al kunt u autopech nooit helemaal voorkomen, het helpt wel als uw auto in topconditie is. Wij controleren uw auto graag voor u op de cruciale punten, ongeacht het merk of type auto.

Airconditioning servicebeurt:

De airco-installatie van uw auto is niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks een gedeelte van het airco vloeistof, ook wel koudemiddel genoemd. Dat is heel normaal. Wanneer de airco van de auto na verloop van tijd beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan € 500. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik. Laat dus jaarlijks een airco check uitvoeren.

Wilt u een APK of onderhoudsafspraak maken:

KLIK HIER

Of belt u met 0523-6137555